28-03-06

Washington State

WASHINGTON STATE

Washington is een van de Staten van de Verenigde Staten. De standaardafkorting voor de "Evergreen State", zoals de bijnaam luidt, is WA. De staat Washington, die aan de westkust van de VS ligt, wordt soms verward met de Amerikaanse hoofdstad Washington, die aan de oostkust is gelegen.

 

De Staatsvlag van Washington draagt de groene kleur met het Staatslogo erop, een afbeelding van de Amerikaanse President George Washington. Het is trouwens de enige vlag van de Verenigde Staten met een afbeelding van een President.

 

De staat Washington beslaat 184.824 km², waarvan 172.587 km² land. De staat ligt in de Pacific tijdzone.Washington ligt aan de Stille Oceaan en grenst in het noorden aan Canada, in het oosten aan de staat Idaho en in het zuiden aan Oregon.Door het midden van de staat loopt van noord naar zuid de Cascade Range. Het hoogste punt is de top van de vulkaan Mount Rainier (4.392 m). In het zuiden bevindt zich Mount Saint Helens, een actieve vulkaan.De baai Puget Sound, waaraan Seattle ligt, komt via onder meer de Juan de Fucastraat uit op de Stille Oceaan.In de Columbia, die in Canada ontspringt en een groot gedeelte van de grens met Oregon definiëert, komen twee andere groter rivieren uit, de Spokane en de Snake.

Bron : http://nl.wikipedia.org/wiki/Hoofdpagina en de Carl voor het zoekwerk

19:44 Gepost door Fireobservers in Oregon | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Toffe blog Bedank voor uw bezoekje op mijn blog. Maar moet wel zeggen dat je hier ook een toffe blog aan maken bent. Kom hier zeker terug.
Nog een goeie avond verder.
Groetjes

Gepost door: Adriën | 28-03-06

De commentaren zijn gesloten.