09-04-06

Baseball - The game

Baseball is a team sport in which a player on one team (the pitcher) attempts to throw a hard, fist-sized ball at a player on the other team (the batter), who attempts to hit the baseball with a tapered, smooth, cylindrical bat that can be made out of either wood (Major League Baseball) or aluminium (college baseball).

 

Baseball – Honkbal is een teamsport waarbij een speler van de ene ploeg ( de werper) probeert een bal te gooien naar een speler van de andere ploeg (de slagman), terwijl deze moet proberen om de bal met zijn slaghout (hout of aluminium) te raken en de bal in het veld te slaan. Daar staan spelers van de andere ploeg die de bal proberen op te vangen en terug te smijten naar hun spelers die binnen de ruit staan en die de werper, die ondertussen begint te lopen, te stoppen voor hij op een volgende hoek (base) terecht komt.

 

A team scores only when batting, by advancing anti-clockwise past a series of four markers called bases arranged at the corners of a square. Each base is 90 feet from the previous base.

Spelregels

Een wedstrijd bestaat uit negen innings en elke inning uit twee speelhelften. In de ene speelhelft wordt door het thuisspelende team verdedigd en door het bezoekende team aangevallen, in de andere speelhelft zijn de rollen omgedraaid. De halve inning van de aanvallende partij eindigt wanneer sprake is van drie uit.

Een uit wordt onder andere gegeven wanneer:

  • een geslagen bal rechtstreeks (zonder de grond te raken) wordt gevangen door de verdedigende partij
  • er sprake is van drie keer slag
  • een van de aanvallende spelers wordt uitgetikt terwijl hij niet op een honk staat
  • een van de aanvallende spelers uitgebrand wordt; de bal is dan eerder 'op' het honk dan de loper. Dit geldt alleen als sprake is van een gedwongen loop: de loper is gedwongen een honk op te schuiven

Een van de teams verdedigt (staat in het veld) terwijl van het aanvallende team steeds een speler aan slag is. Alleen het team dat aan slag is kan punten scoren.

Het veld bevat vier honken. Wanneer een aanvallende speler alle vier de honken passeert dan wordt er een punt gescoord. Wanneer de honken in één slagbeurt worden gepasseerd dan heet dat een homerun. Een homerun levert ook één punt op.

De werper gooit een bal over het vierde honk, de thuisplaat. De bal moet over de plaat gaan en moet tussen knie- en ellebooghoogte van de slagman terechtkomen (dit heet de 'slagzone'). Is de worp niet in dit vak dan levert de worp een wijd op. Is de worp wel in dit vak dan levert dit een slag op. Dit wordt beoordeeld door een scheidsrechter, die achter de catcher en de thuisplaat staat. De aanvallende speler mag bij vier wijd naar het eerste honk lopen en zal dus alleen (proberen te) slaan op goede worpen. Hij moet steeds in een fractie van een seconde de worp beoordelen en beslissen. Anderzijds zal de werper de hoogte, snelheid en het effect van zijn worp variëren om het de slagman te bemoeilijken. Als de slagman slaat op een bal buiten het vak dan wordt dat als een slag beschouwd. Drie keer slag levert een uit op.

De partij met de meeste punten wint.

 

Baseball is most popular in the Americas and East Asia (although in South America only in the extreme northern portion). In Japan, Puerto Rico, the Dominican Republic, Cuba, Panama, Venezuela, South Korea, and Taiwan, it is one of the most popular sports. In the United States (the birthplace of baseball), baseball has long been regarded as more than just a "major sport" - it has been considered, for decades, the national pastime and Major League Baseball has been given a unique monopoly status by the U.S. Congress; the total attendance for Major League games is roughly equal to that of all other American professional team sports combined. Among American television viewers, however, baseball has been surpassed in popularity (in terms of television ratings) by American football. Although three of the four most popular sports in North America are ball games (baseball, basketball and American football), baseball's popularity grew so great that the word "ballgame" in the United States usually but not always refers to a game of baseball, and "ballpark" to a baseball field. Of notable exception is in the south, where "ballgame" is used more frequently in association with the more popular football.

 

Bron : Wikepedia

 

19:47 Gepost door Fireobservers in Oregon | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.