18-04-06

Bekenden uit Seattle

Ik wil deze week enkele bekende mensen uit Seattle en de omgeving voorstellen.

 

Als eerste zou ik willen beginnen met Jimi Hendrix

 

http://www.jimi-hendrix.com/ voor de officiele website

 

Hendrix werd geboren in Seattle (Washington VS) en was van gemengde afkomst. Afro-Amerikaans, Cherokee, Iers.

Jimi groeide op in de achterbuurten van Seattle. Al jong was hij geïnteresseerd in muziek. Op zijn elfde jaar bezat hij zijn eerste akoestische gitaar. Op zijn twaalfde verving hij die door een elektrische gitaar. Vanaf zijn dertiende speelde hij in bandjes. Zonder zijn schoolopleiding te voltooien nam hij in 1961 dienst bij de luchtlandingsdivisie, die in het zuiden van de Verenigde Staten was gelegerd. Na veertien maanden dienst werd hij uit het leger ontslagen vanwege een gebroken enkel na een parachutesprong

 

Na wat rondzwerven in de States vondt hij uiteindelijk naam bekendheid in Londen. Maar misschien wel zijn beroemdste optreden was op het Woodstock-festival in 1969, waar hij onder andere een controversiële versie van het Amerikaanse volkslied ten gehore bracht.

 

Hij stierf in een hotel te Londen op 18 september 1970, doordat hij stikte in zijn eigen braaksel, nadat hij als gevolg van een overdosis slaappillen in een coma was geraakt. Hierbij zou een rol hebben gespeeld dat Britse slaappillen die hij in had genomen sterker waren dan de Amerikaanse slaappillen, waaraan hij gewend was. Hendrix werd 27 jaar oud.

 

Jimi werd begraven in het Greenwood Cemitary, niet ver van de luchthaven van Seattle. Als we tijd hebben gaan we zeker eens een kijkje nemen.

 

Meer info op : http://www.jimihendrixmemorial.com/visit.html

 

 

18:54 Gepost door Fireobservers in Oregon | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.