01-05-06

Salem, Oregon

Nu we het toch over steden hebben, hier nog eentje

Salem is de hoofdstad van Oregon

De naam is afgeleid van het Hebreeuwse Shalom, dat vrede betekent.
In 2000 had de stad 136.924 inwoners.

Net als de Nederlandse stad Den Haag en de Belgische stad Brussel is ook Salem voornamelijk een ambtenarenstad. De bijnaam van de stad is kersenstad, vanwege de vele kersenfestivals die in de stad gehouden worden. Het eerste festival was in 1903.

In 1851 werd Salem de hoofdstad van Oregon. In 1855 was Corvallis korte tijd de hoofdstad, maar nog in hetzelfde jaar werd Salem definitief aangewezen als hoofdstad.

Hier vinden we natuurlijk het Capitool terug

 
Het heeft nu toch een meer indrukwekkend uitzicht

Salem grew slowly during the nineteenth century and the community was best described as small town. A stone capitol building was constructed in 1876, with other state and county buildings following. The city became the hub of state government, mid-valley commerce, and a center of education.

The twentieth century brought more growth, and Salem became the third most populated city in Oregon, after Portland and Eugene.

 

Ook deze stad heeft een tegenhanger met dezelfde naam aan de oostkust van de USA. nl Salem (Massachusetts) , de heksenhoofdstad (witchcapital) van de USA, niet ver van Boston

16:44 Gepost door Fireobservers in Oregon | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hallo Ekellop ff komen bijlezen! Leerijke stof hoor!
Groetjes en fijne avond!
Mireille.

Gepost door: mireille | 01-05-06

De commentaren zijn gesloten.