02-05-06

Oregon Trail

 

Thomas Jefferson had the vision.

Lewis & Clark showed it could be done! 

Beginning in the 1840's more than 300,000 people began their Oregon Trail journey, living and writing their stories, one day at a time.

Bound for Oregon..."one more river to cross"

The Oregon trail

 

 

De president had een visie, enkele ontdekkingsreizigers bewezen dat het mogelijk was. Vanaf het begin van de jaren 1840 begon voor meer dan 300.000 mensen de trektocht naar het westen, op zoek naar een nieuwe woonplaats. Tussen de vijf en zeven maanden waren ze onderweg, en het was een vermoeiende, vervelende, angstwekkende, gevaarlijk en spannende tocht. De meeste emigranten deden het hele traject te voet om hun dieren te sparen, soms was zelfs de sterkste os en paardenwagen niet sterk genoeg om over de moeilijke wegen te vorderen. En dan was er de verveling van dagelijks alles klaar te maken voor vertrek en ’s avonds opnieuw kamp opzetten. Ook ziekte eisten zijn toll, rond 1850 was er een uitbraak van cholera die veel slachtoffers eiste. Ook met de indianen kon het wel eens tot een botsing komen, die zagen al die vreemde inwijkelingen niet zo zitten en durfden zich er tegen verzetten. Het bleef de enige manier om naar het westen te komen tot in 1869 de eerste spoorlijnverbinding gerealiseerd werd.Toch bleven er nog tot 1880 huifkarren met gelukszoekers rijden over het onherbergzame traject.

Op de eindplaats, Oregon City, niet ver van Portland vind je een vertelpaviljoen, waar alle verhalen van deze voorvaderen naverteld worden. Het lokale bokrijk dus.

Meer info : http://www.endoftheoregontrail.org/mambo/

 

11:42 Gepost door Fireobservers in Oregon | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.