10-05-06

TVFR - een amerikaanse brandweerdienst

 

Gelegen ten zuiden van Portland Oregon, is deze brandweerdienst verantwoordelijk voor een gebied met 418,000 inwoners die op een oppervlakte van  210 square miles wonen (+ 336 Km2) (ongeveer 50 km op 60 km)

In het bruine gebied is men binnen de 6 minuten ter plaatse, in het blauwe binnen de 9 minuten en in de groene zone beloofd men binnen de 12 minuten ter plaatse te zijn. Deze laatste zones zijn meestal landbouw of afgelegen bosgebied.

Zoals ik reeds vermeld ligt het verschil hem vooral in de organisatie.

Verspreid over het ganse interventiegebied liggen dus 22 brandweerkazernes verspreid, de meeste bemand door beroepspersoneel, in de rest is een kader van vrijwilligers actief. In enkel stations is ook extra bemanning voorzien tijdens piekmomenten, die meestal extra medische tussenkomsten zullen opvangen.

De brandweerdienst heeft ook enkele gespecializeerde teams

Het Haz Mat team, gaspakdragers die regionaal kunnen bijgeroepen voor alle chemische lekken en het opkuisen van gevaarlijke produkten.

Het Water reddingsteam uitrukt bij bootongevallen op de vele meren en rivieren die doorheen ons gebied stromen.

Technical Rescue Team dat  bij situaties waar personen ingesloten zitten in grotten, bij instortingen van gebouwen en bij geknelde personen de tussenkomst zal verzekeren . 

 

Verspreid over de 22 brandweerstations, het opleidingcentrum en de twee hoofdkwartieren zijn er 75 voertuigen verspreid die voor de gepaste tussenkomsten zorgen. En dit met een staff van ongeveer 400 beroeps en 125 vrijwilligers. Ter vergelijking, de stad Gent gheeft ongeveer 600 beroepsmensen in dienst.

 

enkele foto's teruggevonden op hun website : www.tvfr.com

 

 

 

Morgen meer info

 

16:26 Gepost door Fireobservers in Oregon | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hoi een goede uitleg en toffe foto's, groetjes viv

Gepost door: viv | 10-05-06

De commentaren zijn gesloten.