11-05-06

TVFR - American Fire service part 2

 

Tijdens ons verblijf worden we ondergebracht in enkel van de brandweerstations.

We zijn hierover momenteel nog in overleg maar het zullen wel de drukste stations zijn die ons kunnen onderbrengen. Zoals reeds verteld zijn de amerikaanse brandweerkazernes meestal veel kleine dan hetgeen wij hier gewend zijn. Meestal bieden ze onderdak aan 1 volledig uitgerust voertuig om te blussen (Engine genoemd, bij ons noemen we dat autopomp). Dit voertuig, dat meestal plaats bied aan 6 personen, wordt meestal voorzien voor 4 personen, en kan daardoor wel een extra observer vervoeren. De standaard bezetting is meestal een chauffeur / pompbediende (Engineer), een bevelhebber (Captain) en twee brandweermannen, waarvan er eentje gevorderde opleiding verpleging heeft gevolgd.

Meestal bied de kazerne dan ook plaats aan een ambulance die van daaruit zijn ritten doet. Per kluster van drie of vier kazernes is er dan plaats voor een ladderwagen (Truck genoemd) of is er een of ander stuk special voertuig ondergebracht. Soms worden ook de reserve voertuigen over de beschikbare stations verdeelt, om in geval van extra alarmering uit te rukken.

 

een gedetaileerde lijst van de verschillende stations volgt hieronder, en is ook terug te vinden op de website : www.tvfr.com

 

 

Morgen meer,

 

Thanks for the courtesy off the Tualatin Valley for providing me with this information.

18:39 Gepost door Fireobservers in Oregon | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.