12-05-06

TVFR - More facts & figures

Buiten de standaard voertuigen, autopomp en ladderwagen, beschikt het korps ook over enkele speciale voertuigen, die vooral ten dienste staan van hun specialisatie teams. Reddingen op grote hoogte of diepte, bestrijden van incidenten met gevaarlijke stoffen, tussenkomsten op water.....

Zoals bij alle hulpdiensten is het takenpakket zo divers dat we alles moeten aankunnen.

 

Misschien iets minder alledaags zijn hun tankwagens. Bij ons is dit standaard dat we bij elke dienst wel een tankwagen aantreffen, in de stedelijke gebieden in Amerika is dit eerder uitzonderlijk. Het openbare hydrantennet is meestal voldoende om de blusactiviteiten binnen de woonzones te ondersteunen.

Omdat Tualatin Valley ook een paar afgelegen en bosrijke gebieden binnen het interventiegebied heeft moet men ook hier soms betrouwen op de watervoorziening via tankwagens.

 

 

en overzicht van de tussenkomsten in 2005.

Het eerste wat misschien opvalt is dat men een duidelijk onderscheid maakt in de statistiek tussen 'type oproep bij het inbellen' en 'het werkelijk aangetroffen incident'. Zo kreeg men 4700 oproep voor brand, terwijl men in werkelijkheid 1100 echte branden bestreden heeft. 1100 branden, dat zijn er dus elke dag 3.
Bij een totaal van 34.000 oproep komt dit neer op 93 uitrukken per dag. Hopelijk kunnen we er daarvan een paar meepikken volgende maand.
 
 

Dat er een evolutie zit in het aantal oproepen is natuurlijk te verklaren door het uitbreiden van hun interventiegebied. Zo sloten in 1998 en 2004 telkens nieuwe gemeenten zich aan bij de brandweerzone. Ook dit is een apart fenomeen dat we hier zullen aantreffen en waar we de nodige informatie zullen krijgen tijdens de eerste dag van ons verblijf (6 juni). We beginnen ons bezoek aan de brandweerdienst met een uitgebreide informatie meeting, om daarna even een kort bezoekje te brengen aan enkele afgelegen brandweerkazerne's.

That's all folks, there will be more later

16:20 Gepost door Fireobservers in Oregon | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.