13-05-06

TVFR - Station numbers - personeelsbezetting

Enkele dagen terug toonde ik je al de kaart van het interventiegebied en de inplanting van de verschillende kazernes

 

 

Om organisatorische redenen is het interventie gebied ingedeeld in drie battalions.

Er word gewerkt in drie shiften, A - B - C

Elke dag is er 88 man van dienst en zijn er twaalf reserven die zorgen dat er verlof kan genomen worden.

Er zijn ook steeds een 16-tal personen in opleiding.

Na het volgen van de cursus aan het lokale opleidingcentrum van 480 uur moeten deze aspiranten nog negen maanden meedraaien in de kazerne om zich te vervolmaken. Vrijwilligers kunnen na het volgen van de basiscursus 120 uur opgeroepen worden en meedraaien in het systeem.

 

Tualatin Valley Fire & Rescue Training facility

Een ploeg van twintig mensen staat hier in om de nieuwe mensen op te leiden en om ervoor te zorgen dan het vaste personeel op regelmatige tijdstippen bijgeschoold wordt en geinformeerd wordt over nieuwe ontwikkelingen op brandweertechnisch gebied. Zo te zien geeft het gebouw ook enkele mogelijkheden om de mensen in opleiding in allerlei omstandigheden te laten oefenen. Wij hebben er in elk geval een afspraak op vrijdag 9 juni.

 

We hadden het gisteren al even over het aantal tussenkomsten, zo'n kleine 35.000 per jaar. Ik kreeg ook nog een detaillijst met het aantal oproepen per kazerne. Enkele getallen nog om af te sluiten.

 

 

 

Je kan uit deze getallen duidelijk afleiden dat de medische tussenkomsten, het merendeel van de opdracht uitmaken. In Amerika is het nu eenmaal de regel dat telkens iemand naar de noodcentrale 911 belt, er ook steeds een brandweervoertuig uitgestuurd wordt om eventueel medewerking te verlenen en toegang te verschaffen.

Waar wij kunnen rekenen op een uitgebreid netwerk van huisdoktors is het ginder de gewoonte om voor elk kwaaltje langs te gaan in het ziekenhuis. En voor wie geen vervoer heeft, is de oproep 911 soms de uitkomst om tot bij een dokter te geraken. Een van de markantste oproepen tijdens een vorige stage was een oproep, op 800 m van de kazerne, van een oudere man van rond de 85. Met gierende banden en loeiende sirene verlieten we de kazerne om 800 m verder te stoppen en op verzoek van de man staken we een handje toe om zijn echtgenote van 83, die uit het bed was gevallen, terug in de bedstee te helpen. Mission accomplished, en omdat het toch rond 9 uur 's avonds was maakte we een kleine omtoer om nog een portie ijscreem op te halen voor bij de buis.

Dat meeleven in de kazerne is echt onbeschrijfelijke, maar meer hierover tijdens ons verblijf ginder in

 

18:01 Gepost door Fireobservers in Oregon | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.