05-06-06

Seattle 4 juni 06

Terwijl het bij jullie ondertussen al de werkweek begonnen is, hebben wij het weekend afgesloten en moeten we nog gaan slapen.

Het was weer een gevulde dag.

Het uitgebreide ontbijt van gisteren kreeg geen navolging, in plaats daarvan werd gekozen voor een lichte maaltijd. Boterhammeke met confituur was voldoende deze keer. Het weer zat echter al tegen van bij het begin. De afgelopen nacht was er aardig wat regen uitgevallen, dus dat zag er niet goed uit.

 

Toch moesten we vertrekken, onze eerste stop was de Boeing fabriek, een kleine zestig km boven Seattle. De wolken hingen zo laag dat we de hoogbouw van Seattle niet eens konden zien, alles zat weg in de wolken. Dankzij ons GPStoestel vonden we zonder veel problemen onze eerste bestemming, we waren er vijf minuten voor de gereserveerde afspraak.

Zonder fototoestel, gsm of andere elektronische toestellen, mochten we na een introductiefilmpje een kijkje gaan nemen in de assemblage hall van de boeing vliegtuigen. In de zes naast elkaar gelegen assemblage lijnen, ondergebracht in het grootste gebouw ter wereld, met toegangsdeuren zo groot als een voetbalveld, worden jaarlijks zo een 250 vliegtuigen van het type 747 - 767 en straks de 787 samen gesleuteld. Via een ondergrondse tunnel van 400 m werden we tot halverwege het gebouw gebracht waar we een enorme hoeveelheid aan kranen en speciale vormen te zien kregen.

 

Meer dan  22.000 werknemers verdienen hier dagelijks hun boterham. Enkel spijtig dat onze camera's niet mee mochten. Terug in het vertrekpaviljoen konden we wel ons hartje ophalen want enkele onderdelen van de vliegtuigen stonden tentoongesteld in het museum, zodat we toch wat beelden kunnen meesturen.

Tegen de middeg hadden we het we gezien. Ondertussen was het opgehouden met regenen en werd het toch nog een prachtige namiddag.

 

Een poging om het museum van microsoft te vinden werd voortijdig afgebroken, omdat we het juiste adres niet meer vonden, en niemand ons kon verder helpen.

Ook het kerkhof waar Jimmy Hendrickx begraven ligt bleek beter verstopt te zijn dan we gedacht hadden, dus na een korte zoektocht besloten we dan maar terug te keren naar gekende gronden, het centrum van Seattle.

 

De Space Needle, die we misschien gisteren al wilden gaan bekijken, werd deze keer wel beklommen. 't Is te zeggen, een ticketje van 14 dollar voor de lift bracht ons snel in hogere sferen, zo'n 520 feet, zijnde 140 m boven de begane grond. Het uitzicht was dan ook spectaculair, en opnieuw deden de camera's hun werk.

 

 

 

Het verblijf op grote hoogte had zo ook zijn voordeel. Vanop deze hoogte zagen we onmiddelijk wat onze volgende bestemming zou worden. Tijd voor een glaasje op deze toch ondertussen wel stralende namiddag, en waar kan je dat beter doen dan langs de waterkant bij Hooters, een cafe - restaurant met uitstraling. Kwestie van contact te leggen met de lokale bevolking.......

Omdat we van afwisseling houden werd de avond afgesloten in het Australische steakhouse Outback. Kan toch lekker zijn zo'n pittige steak of ribbetjes. Mmmm.........

 

Rond 22.00 uur terug in het hotel, tijd voor het blogverhaal, en dan lekker slapen, als het lukt want we hebben nog een technisch defect dat even moet opgelost worden, batterij rookdetector is leeg.....

Morgen wordt dit deel afgesloten en trekken we via Olympia en Mount Saint Helens naar onze hoofdbestemming in Oregon.

 

08:08 Gepost door Fireobservers in Oregon | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.