07-06-06

Onze ontvangst bij Tualatin Valley Fire and Rescue

Ja, nu zijn we helemaal van start gegaan bij de brandweerdienst.

Vanmorgen werden we verwacht in het administratief hoofdkwartier en werden hartelijk ontvangen. Een hele voormiddag werden we ingelicht over de brandweerdienst, de organisatie, de filosofie, het verloop van ons verblijf.......

Ook wij kregen de kans om even onszelf , de organisatie Fireobservers, onze brandweerdiensten thuis, en onze verwachtingen van deze trip toe te lichten.

 

Het was de brandweercommandant zelf die even tijd maakte en die zijn brandweerdienst, hun werkwijze en inspanningen voor de gemeenschap, die ze mogen dienen, kwam voorstellen. We maakten van de gelegenheid gebruik om hem, in naam van de Fireobservers, enkele kleine geschenken te overhandigen, en de fles Duvel die we meebrachten, werd in dank aanvaard. Hij vergezelde ons ook tijdens de lunch waar nog aardig bijgepraat werd.

 

In het admistratief gebouw, en omgeving bevinden zich ook de ondersteunende diensten, en een korte stop bij de Video department deed ons allen watertanden. een eigen opname studie met het modernste materiaal, een archief van meer dan 2000 films, hier zouden we ons aardig kunnen bezighouden.....(bestelling geplaatst). Ook het onderhoud van de voertuigen gebeurt in het vlakbij gelegen gebouw. Alles goed onderbouwd en heel proffesioneel.

 

Na de lunch kregen we nog wat bijkomende info over de uitrukprocedures en waren we klaar om onze respectievelijke kazernes te vervoegen. Paul en Carl, onder begeleiding dedn hun ronde en brachten iedereen naar hun vaste stek voor de volgende paar dagen. Iedereen van de groep zit apart op een kazerne, dus we zullen veel kans hebben om met de dienstdoende ploegen te babbelen over hun en ons materiaal. Een uitdaging voor sommigen, voor anderen een gedroomde kans om op verkenning te gaan. We hebben afgesproken dat iedereen vanuit zijn station verslag uitbrengt, dus we zullen jullie blijven verbazen met onze belevenissen. Ondertussen 8 uur 's avonds, al een tweetal uitrukken gehad, niks spectaculair, maar we een nieuw recept geleerd om kip klaar te maken. Ik kon het eerst zelf niet geloven maar probeer het zelf maar. Je neemt een volledige kip, maak ze proper maar houd ze in een stuk. Zorg voor een bbq die afgesloten kan worden en steek maar aan. de kip word opgevuld met een  'blikje sprite'. (thuis doen ze het met een blikje bier) en steek de volledige kip ongevver een uur in de afgesloten BBQ. Het resultaat is een echt heerlijk stukje kip, licht zoete smaak, maar heerlijk mals. As we say in America, Fingerlicking good. Uw reporter Paul, tot later.......

05:20 Gepost door Fireobservers in Oregon | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.