08-06-06

guy station 61

thanks Paul, the crew heeft hier al kennis gemaakt met de blog. Ze vinden het reuze dat er zoveel en zo snelle updates gebeuren. Zoals op de foto te zien met de squarth (telescopisch bluskanon) zijn wij met de crew gaan oefenen op de north HQ admin, omdat er hier verschillende probi's (groentjes bij ons genoemd) beginnen mee te draaien en nog een interne opleiding moeten volgen. Het is zeer opmerkelijk dat hier het niveau van opleiding zeer hoog ligt op elk gebied van fire-technics. Ik heb deze voor;middag ontzettend veel bij geleerd ivm het betreden van een huisbrand, het evacueren van slachtoffers met en zonder hulpmiddelen, maar wat zeer leerrijk was, was het redden van je eigen in een brandend gebouw waar je als enige uitweg het venster op het tweede verdiep had en dit met een koord, een bijl en een musketon met een beveiligingslus eraan vast gemaakt (hier noemen ze het 'security-strap').
Jongens, als je dit leest moet je het ook eens zien te gebruiken in jullie station, een echte aanrader om te hebben als persoonlijk beschermingsmiddel.
Ik ga nu afsluiten, ga met de crew nog wat verder spreken en oefenen!

Aan het thuisfront wil ik nog zeggen, dat ik veel aan jullie denk en mis. De zenuwen zijn zo goed als weg geebt, maar het blijft toch spannend!!

groeten aan iedereen
Guy station 61

02:42 Gepost door Fireobservers in Oregon | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.