09-06-06

Donderavond

Marco zijn helm is binnen

Hallo, inderdaad weer een drukke dag. Voor het eerst sinds het begin van da stage kwamen we met zijn allen nog eens samen, dus profiteerden we ervan om iedereens foto's te downloaden zodat we wat extra beeld materiaal kunnen brengen. Nadat iedereen verzameld was deze morgen zijn we even snel gaan ontbijten. Rond 10 uur werden we op het dispatch center verwacht. We werden echter eerst nog even langs de shop van het HQ gebracht, waar de brandweercommandant iedereen trakteerde met een T- of sweatshirt.

 

Op het opoep en distpatch centrum (911) kregen we een duidelijk beeld van hoe de oproepen binnenkomen om vervolgens naar de juiste dienst doorgestuurd te worden. WCCCA die namelijk de dispatching voor Washington County, waar TVFR slechts een klein deel beslaat.

 

Politie diensten, brandweerdiensten, maar ook enkele medische diensten maken van hun diensten gebruik. Zo'n 500.000 oproepen per jaar komen er binnen.

 

 

Na een opnieuw snelle lunch kwamen we net na de middag aan op de luchthaven. Op de brandweerdienst stonden ze ons al op te wachten en het duurde niet lang of groepjes fireobservers donderden aan boord van de grote machines over de tarmac. Machines die respect afdwingen. Met 12.000 l water aan boord en nog een 1000 l schuim en toch nog op 22 seconden optrekken van 0 naar 100 km/h.

Een mooie reeks beelden ons bezorgd door Marco

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er volgen er nog meer, maar we houden die voor tijdens het weekend of na de stage.

Next stop, Luchthavenbrandweerdienst aan de overkant van de kazerne bij de National Guard / Air Force.

 

Opnieuw reuze machines, maar vooral een kazerne om jaloers op te worden. Van deze dienst wordt niet alleen verwacht dat ze de luchthaven helpen beschermen tegen dagelijks gevallen maar dat ze klaar staan om tussen te komen in een 500 km² groot gebied bij crashes en andere speciale opdrachten. Een Wing van de luchtmacht die met F15 het luchtruim beschermd en met KC135 zorgt voor airborne refueling zorgden wel voor de nodige drukte. En opnieuw vriendelijk mensen die vereerd waren door ons bezoek, terwijl wij het waren die ons gevlijt voelden toen we enkel unieke geschenken kregen en men met ons tot op de tarmac wandelden om de F15 vanap 35 m te aanschouwen. (daar moet ge zolang voor bij de BAF zijn). Van de brandweercommandant kregen we een unieke littho schilderij die in beperkte oplage werd gemaakt na 11 september en die gebruikt werd om fondsen in te zamelen voor de nabestaanden.

 

De avond werd afgesloten in Portland. Enkele ondernemers kopen er de leegstaande oude openbare gebouwen op en verbouwen ze tot kleine brouwerijen, cinema's en restaurants. Wij ginen langs in Kennedy School, een katholieke school van begin 20 e eeuw en nu omgevormd tot uitgangscomplex. Aangenaam om er te verblijven , en het eten was er nog lekker ook.

 

Zo, nu ga ik slapen, is al na middernacht, nog een tweetal oproepen gehad, maar niks bijzonders.

 

Paul

09:40 Gepost door Fireobservers in Oregon | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.