11-06-06

 Mount Hood, Oregon - W a a a a a a w

Hallo, zaterdag 11 juni in Oregon zo rond 23.00 uur.
Even een vrije dag van het brandweer gebeuren, tijd om wat te ontspannen, en op verkenningstocht te trekken hier in de weide omgeving.
Zolas je op menig foto van Portland kan zien, is Mount Hood steeds aanwezig op de achtergrond. Deze impossante berg, die deel uitmaakt van de bergketen die hier in het westen van de states aanwezig is, en die boven op de breuklijn van de continenten  loopt, is de enige die gegarandeerd het hele jaar lang besneewd blijft.
Met zijn +11.000 feet, bijna 4000 meter hoogte kan je hem vanuit de verre omgeving al waarnemen, als het weer meezit natuurlijk. Maar voor ons, weer of geen weer, we moesten hem vinden.
Rond 8 uur werd er dit keer verzameld bij Marco in het station. Danny en Bjorn hadden deze natuur uitstap aan zich laten voorbijgaan zodat onze groep in 1 wagen aan de expeditie kon beginnen.
Enkel brandweermannen in de stations hadden ons gisteren de beste route uitgelegd, dus na een stevig ontbijt konden we vertrekken. Een kleine 120 km voor we de top bereikte, de hoogte werd langzaam overbrugd.

En ja, op een kleine 8000 ft troffen we de Timberline lodge aan, een ski station van waar je nog enkele keren met de lift tot op grotere hoogten kan, en waar het redelijk druk was.

Snowboarders en skiers stonden aan te schuiven voor hun ski-pas. Carl en Fred kozen resoluut voor de ski uitstap, terwijl Marco, Guy, Kristof en Paul het rustiger aanpakte en eerst een aperitief namen in het hotel dat gebouwd werd in de jaren dertig en opgetrokken is met enorme boomstammen en stevige rotsblokken, een staaltje van architectuur uit die tijd. Het hotel werd ooit gebruikt als decor voor de film 'The rising'. Na het aperitief gingen ook zij aanschuiven aan de skilift, al was het maar om zich op grotere hoogte aan wat fotografische hoogstandje te wagen. Af en toe kwam het zonnetje doorheen het wolkendek, maar de top van de berg bleef verscholen in de bergen.

De skiers gingen tot juist onder het wolkendek, wij namen positie in halverwegen om de spectaculaire uitzichten vast te leggen op de gevoelige plaat.
Temperatuur rond het vriespunt, de dikke trui en muts waren best nodig. Fred en Carl raasde ondertussen als echte alpine skiers van de flank af, zonder echter echt halsbrekende stunts te tonen, maar ze hebben de berg overwonnen.

Rond één uur werd het materiaal opnieuw ingeleverd en begonnen we aan de afdaling dit keer in de richting van de rivier. Een ouderwetse deli was de ideale stopplaats voor de lunch.
Via boomgaarden en open velden bereikte we de rivier, waar we enkel surfers bezig zagen die zich met behulp van skites lieten voorslepen op de rivier. Een rivier die op die plaats wel tweehonderd meter breed was.

 

De rit doorheen de vallei, richting Portland was echt adembenemend. Na een korte zoektocht konden we ook 'de Bridgs of the Gods' fotograferen en de elektriciteits centrale op de rivier was nog kort toegankelijk,
voldoende om ook hier wat beelden te schieten. Omdat de vissen doorheen de dam zouden kunnen was er een speciale doorgang voor hen voorzien. Uiteindelijk kregen we de brug dan toch in het viezier met als resultaat.

Even verder werd de hoofdweg verlaten om via de oude highway , langsheen de watervallen onze weg voort te zetten.

    

Ongelooflijk mooi, al die watervallen, sprakeloos wordt je ervan. en zo kwam er een einde aan onze fantastische uitstap, een aanrader voor iedereen die doorheen deze regio wil trekken.

 

08:09 Gepost door Fireobservers in Oregon | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

mijn dagverslag hey
tof om te lezen dat jullie een toffe dag gehad hebben
het zijn inderdaad mooie fotos
de uitgebreide uitleg hoor ik nog wel
ik heb ook een toffe dag gehad, we zijn opgeroepen geweest voor een zelfmoordpoging.
ik denk 5 politiewagens met het grof geschut ter plaatse
verder heb ik interessante gesprekken gehad met de crew
(in mijn gebroken engels wel te verstaan)
ook emailadressen uitgewisseld en niet te vergeten
ik heb een 1 dollar munt gekregen welke in beperkte oplage gemaakt xijn
morgen de laatste dag .(
slaapwel en tot maandag

Gepost door: bjorn | 11-06-06

De commentaren zijn gesloten.