11-06-06

Zondagmorgen, het kan ook anders

Hallo,

ondertussen middag hier en nog niet stil gezeten.

Na het ontbijt kreeg de probie ( de nieuwe dus) de gelegenheid om zijn medische kennis even uit te leggen. Daarna tijd voor wat inspanning. Het volledige team in sportuitrusting en op het oude oefencentrum, dat hier vlak achter de kazerne ligt, werden rondjes gelopen. Niet alleen over de grond, maar in team met allen de toren op en boven enkele keren pompen, dan teug naar beneden en daar stand een leuk apparaat om de spieren los te kloppen. een bolk ijzer moet met een voorhamer over een afstand van 1 meter geklopt worden.

iedereen van het team krijgt zijn beurt, terwijl de anderen rond de toren blijven lopen

Na ongeveer 45 minuten terug naar de kazerne om nog wat oefeningen te doen in de powerzaal. Dit werd echter dit keer abrupt onderbroken door een oproep.

Verkeersongeval, wagen tegen elektriciteitspaal en ondersteboven in de gracht.

 

 

Slachtoffer in het voertuig was overleden (vaststelling door brandweerman) en passagier was uit de wagen, maar had verzorging nodig. Ambulance personeel en brandweerparamedic namen dit voor hun rekening en er werd beslist om de patient met Life care, de ambulance helikopter te laten overbrengen.

Ondertussen was officier ter plaatse, de weg werd afgesloten, elektriciteitsbedrijf werd bijgeroepen, tweede autopomp kwam ter plaatse en politie kwam langs alle kanten aangereden.

 

 

 

 

 

Verkeersexpert van de politie kwam ter plaatse, heeft schijnbaar new wheels gehad, want dat moesten we toch eens van dichjtbij bekijken.

 

De politie nam het bevel over en de brandweer kan terugkeren naar de kazerne.

Takelen voertuig, herstellen powerlines, ophalen stoffelijk overschot... allemaal niet voor de brandweer, dat wordt door andere diensten geregeld en daarvoor moet de brandweer niet ter plaatse blijven.

21:42 Gepost door Fireobservers in Oregon | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

/ ik heb die melding gehoort op de radio we zaten met spanning te luisteren
tof dat je iets gehad hebt dat de moeite is
juist spijtig van de slachtoffers
mooie foto's
tot morgen

Gepost door: bjorn | 11-06-06

De commentaren zijn gesloten.