14-06-06

A day in Portland

Ja, de laatste dag hier in onze homebase.

Na een stevig ontbijt waren we er klaar voor.

We begonnen aan de overkant van de rivier, zodat we een mooi zicht hadden over de downtown regio. Langs de rivier wandelden we tot de volgende brug, die we overstoken om dan als bij toeval in de buurt van down town fier station van Portland terecht te komen. Meer hebben we niet nodig en we werden vriendelijk uitgenodigd om even binnen te komen en rond te kijken. Een van de grootste stations en de thuisbasis van de specialisten van het korps. Duikopdrachten,; redding uit ondergrondse sleuven en grotten, reddingen op hoogte, reddingen na instortingen, noem het maar en deze gasten staan klaar om overal tussen te komen. Veel trainen, veel materiaalkennis, en vooral veel materiaal vonden we er. De laatste levering, een vrachtwagen met een 40 m lange opligger, volgestouwd met alle bevrijdings en stuttings materieel, werd met enige trots aan ons getoont. De droom van iedere reddingswerken, al dat materiaal. Ook in de kelder toonde men even wat ze daar allemaal kunnen, met een nieuwe brander, die werkt op lucht en benzine, werd getoond hoe je door centimeters dik staal kan branden, alsof het boter is. Tot slot een patch voor de verzameling, en mogelijkheid om t-shirts te kopen. Adressen werden in ieder geval uitgewisseld moesten we nog eens in deze streek willen komen. Na de lunch konden we de omgeving even verkennen, waarbij de hoge aanwezigheid van daklozen toch wel opviel.

 

Zoals al verteld hadden we later die middag afgesproken in de uitgangsbuurt, om nog eens met de gasten van het stations samen te zijn, en op hun voorstel kozen we voor een cafe waar ook belgische bier werd geserveerd. Voor we echter binnengeraakten moesten we wel wat geduld uitoefenen want blijkbaar waren de belgen, met hun belgische identiteitskaart toch even te raar om zo maar binnenlaten. Dit document stond niet vermeld in de lijst van identiteitsbewijzen, dus moesten we een verklaring tekenen dat het adres en geboortedatum vermeld op ons paspoort wel degelijk echt was...... en dat in de land of the free.

Eens binnen bleek dat er inderdaad een ruim aanbod was aan belgisch gerstennat maar dat ook de prijzen aan de heel hoge kant zaten ( 6 pintjes voor 37 dollar)

Daarommaar afgezakt naar een restaurant dichter bij het hotel, the mongolian BBQ, onze reisgenoten van Jacksonville zullen wel weten wat dat is. Het was in ieder geval lekker. Daarna nog wat nagepraat bij een drankje in de kamer (daar kunnen die van San Diego over meepraten als afsluiter voor een mooie dag en een mooie stad.... Nog enkele beelden :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo, onze laatste nacht hier in de Portland area en de staat Oregon, morgen terug naar Seattle voor onze allerlaatste nacht. We gaan hiervoor opnieuw naar de pacific coast en hopen in de vroege namiddag ons hotel te bereiken, zodat we nog wat kunnen shoppen en onze valiezen klaarmaken.

08:59 Gepost door Fireobservers in Oregon | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Best gedaan Het commentaar en de fotookes waren weer de max zulle ...Paul

Gepost door: Luc | 15-06-06

De commentaren zijn gesloten.