22-04-07

 FDIC - Indianapolis, Indiana USA

Jullie hadden het misschien al gezien op de blog-pages van Luc de Pompier of Charlie Farstripes.

Luc-de-pompier.skynetblogs.be

Charlie-farstripes.skynetblogs.be

 

Ekellop is weer het land uit, deze keer naar de FDIC beurs in Indianapolis, Indiana USA.

The place to be voor brandweerfanaten en professionals van over heel de wereld. Ik liep deze week delegaties van Rusland, Polen, Duitsland, Japan, Korea en China tegen het lijf, dus mocht ik de eer van ons Belgenland hier hoog houden.

HPIM5050

 

Zo’n kleine dertigduizend brandweermannen waren hier deze week aanwezig, om de nieuwste brandweergadgets te bekijken maar ook om te luisteren naar enkele groten uit het het amerikaanse brandweermillieu  tijdens lessen en speeches.

 

HPIM5027

Plaats van het gebeuren, centrum Indianapolis, in het convention centrum met anex de RCA Dome. Een viertal grote hallen, en nog een buitenplaats, alles goed voor een onvoorstelbare grote exhibitieruimte, waar je drie dagen nodig hebt om je te oriënteren.

HPIM5038

 

Er zijn natuurlijk de grote fabrikanten van brandweervoertuigen die hun nieuwste autopompen, ladders, ambulances en speciale voertuigen laten zien. Sommige klinken ons bekend in de oren, zoals Rosenbauer, maar die stellen hier een heel ander product voor.

 

HPIM5046

HPIM5062

 

De grootste voertuigen staan opgesteld in de overdekte RCA dome, een voetbalveld waar plaats is voor 35.000 toeschouwers, en waar de grootste ladders volledig uitgeschoven staan opgesteld.

En dan zijn er de powertools, in alle vormen en maten, hydraulisch of op batterijen, super klein of onhandelbaar groot. Handtools en hulpmiddelen om te stutten, je kan het niet bedenken, of hier is er wel iemand die het aan de man wil brengen.

HPIM5019

Ook de interventiekledij en laarzen worden op de meest commerciële manier aan de man gebracht, terwijl het shirt om na de uren te dragen in een zo mogelijk nog grotere variëteit wordt aangeboden. Shirts met de logo’s van FDNY en 911, maar ook met je eigen ontworpen stationlogo, nooit zo een grote verzameling bij elkaar gezien, en ze gingen als zoete broodjes naar de vele gegadigden.

HPIM5006

 

logos

 

Het nieuwste marktsegment is misschien wel de informatica. Onvoorstelbaar welke toepassingen men hier al op de markt kan kopen. Of je nu de hele brandweerdienst wil beheren, of de juiste oproepprocedure wil inschakelen, en nadien alles op de juiste manier wil facturen, geen probleem, keuze genoeg. Maar ook je eigen crews de juiste uitrukprocedure laten instuderen of een brand in de lokale supermarkt levensecht laten blussen, op de computer thuis of in de klas, onvoorstelbaar. De meest ingewikkelde ongevallen met gevaarlijke producten kan je aanpakken, terwijl het ontwikkelde software programma je er stap voor stap doorheen zal loodsen.

 

Natuurlijk is de brandweerdienst van Indianapolis trots dat dit allemaal in hun stad mag doorgaan, en ze hebben juist het bericht gekregen dat het contract nog voor minstens vijf jaar is verlengd. Er zijn al plannen om de volgende editie in het in opbouw zijnde nieuwe voetbalstadion te laten doorgaan. (nog enkele maanden en de RCA Dome wordt opgeblazen.) Na de uren zijn er dan ook dagelijks wel enkele activiteiten om alle bezoekers zo aangenaam mogelijk bezig te houden.

Krijg daar dan nog stralend weer er bovenop, en je weekend kan niet meer stuk.

Enkele foto’s om de sfeer van de afgelopen week weer te geven.

HPIM5120

 

 

 

HPIM5112

 

 

 

Nu dit project achter de rug is kunnen we nu beginnen af te tellen naar het volgende.

De Stage in Charleston, South Carolina in september 2007.

Binnenkort te volgen op : charleston2007.skynetblogs.be

 

De Groeten, Ekellop

 

 

04:19 Gepost door Fireobservers in Oregon in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

De link de link wordt gemaakt op mijn blog

Gepost door: Luc | 22-04-07

Groetjes voor de mannen van de brandweer!

Gepost door: Patrick | 03-05-07

De commentaren zijn gesloten.