17-07-07

Het Fireobservers programma voor 2008

Fire Rescue East : Jacksonville, Florida

Het bezoek aan een Brandweerbeurs, aangevuld met toerisme in Florida

 

fire rescue east
 
We vertrekken op woensdag 23/01/2008 naar Orlando, reizen op donderdag via Daytona en St Augustine naar Jacksonville. Daar wonen we op vrijdag en zaterdag de Brandweerbeurs Fire Rescue East bij. Zondag keren we terug naar Orlando waar er tijd is voor Shopping, Maandag gaan we naar Disney Epcot Centre of Universal Studio. Dinsdag vliegen we terug huiswaarts en arriveren we op woensdagmorgen (30/01) terug in Brussel. De kostprijs is vastgesteld op 800 €. We moeten minstens vier deelnemers hebben om deze uitstap te laten doorgaan

 

FDIC :   Indianapolis, Indiana

Het bezoek aan een Brandweerbeurs, aangevuld met toerisme in Chicago

 

fdic trip

We vertrekken op woensdag 09/04/2008 naar Chicago en reizen dezelfde dag nog door naar Indianapolis. Daar wonen we op donderdag, vrijdag en zaterdagmorgen de Brandweerbeurs FDIC bij. Zaterdagnamiddag keren we terug naar Chicago waar we de stad gaan verkennen. Maandag vliegen we terug huiswaarts en arriveren we op dinsdagmorgen (15/04) terug in Brussel. De kostprijs is vastgesteld op 800 €. We moeten minstens vier deelnemers hebben om deze uitstap te laten doorgaan.

 

Voorjaar 2008: Brandweerstage San José, Californië            (tweede maal)

Van 12 mei 2008 tot 27 mei 2008 gaat de stage door in San Jose, California. Er is plaats voor 11 deelnemers. Deze brandweerdienst, één van de meest vooruitstrevende in California, was reeds vroeger bereid om onze groep te ontvangen. Onze toeristische uitstap neemt ons langs de bekende Californische stranden en Yosemite om daarna door te rijden naar Las Vegas, de Grand Canyon en Phoenix van waaruit we terugkeren. De kostprijs is vastgesteld op 1500 €. We starten momenteel al de inschrijvingsprocedure voor de leden maar zullen pas tegen de BBQ definitief over de stage kunnen beslissen

 

san jose trip
 

Najaar 2008:     Brandweerstage  Houston, Texas

 

Een juiste datum voor deze stage hebben we nog niet, maar ze zal waarschijnlijk doorgaan tweede helft september – eerste helft oktober 2008. Na de stage in Corpus Christi in 2006 brachten we een kort bezoek aan de Haz Mat dienst van de stad en werden de eerste contacten gelegd voor deze stage. Met meer dan 90 brandweerstations is de brandweerdienst van Houston een van de grootste in de states. Toeristisch bied de staat Texas mogelijkheden genoeg, zodat waarschijnlijk de driehoek Houston – Dallas – San Antonio. De kostprijs is vastgesteld op 1400 €. Details over het programma zijn voor een volgend schrijven, maar ook hier willen we al weten of er interresse is en kunnen de leden zich al aanmelden via de website of per mail, houd dus onze website in het oog ! Van zodra we meer informatie hebben houden we jullie op de hoogte.

 

houston trip

 

Interesse voor een van deze uitstappen of stages, stuur een mail naar onze secretaris paul.vanlook@skynet.be . Voor de stages is het deelname reglement van toepassing, de beursbezoeken staan open voor iedereen. Eind van de maand augustus tijdens de BBQ zullen we U informeren over de stand van zaken.

 

 

20:23 Gepost door Fireobservers in Oregon in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.